Четвъртък, 28 Септември 2023

Семействата с деца с увреждания се освобождават от винетки

Семействата с деца с увреждания се освобождават от винетки
Публикация   16:31     24 Фев, 2011 /     iNews.bg   /     259

Досега с облекчения се ползваха хора с намалена работоспособност

 

 

Oт заплащане на винетна такса се освобождават лицата или семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средното образование, но не по-късно от 20-годишна възраст.

Това приеха депутатите с гласуваните на първо четене промени в Закона за пътищата. Досега с облекчения се ползваха хора с намалена работоспособност.

Регистрационният номер на превозното средство ще трябва да бъде записан ръчно в указано поле на винетката, предвижда вносителят Министерският съвет.

Както и досега, стикерът ще се залепва на предното стъкло на превозното средство. Глоби или имуществени санкции за невписване в указаното поле на годишния винетен стикер на регистрационния номер ще се налагат от 1 януари 2012 г.

          Регламентира се възможността при влизане в страната на съответния граничен пункт автомобилите с българска и чуждестранна регистрация, които не притежават валиден винетен стикер, да заплащат винетна такса и да получават валидна винетка от специализираното звено на Агенция "Митници”.”Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha