Днес е : Събота, 7 Декември 2019

Тодор Димитров: Не е нужна само физика, трябва да бягаш със сърцето

Публикация 13 Aug, 2019 / akcent.bg

Приятели, официални лица и журналисти посрещнаха българина, който пробяга най-дългото състезание в света

   Приятелии журналисти посрещнаха днес Тодор Димитров – българина, който успя да пробяга най-дългото състезание в света и гордо развя българския трибагреник в Ню Йорк. За да поздравят лично „Ел Капитан“ на летището дойдоха полковник Емил Янев – заместник-началник на Военна академия и полковник Невяна Митева от Министерство на отбраната.

  Тодор Димитров „Ел Капитан“ задърши най-сългото състезание в света "Шри Чинмой Себенадминаване 3100 мили“ за 51 дни 17 часа 8 минути 38 секунди, стана един от 44-те бегачи, завършили състезанието през 20 годишната му история и се класира на 40-то място.  Той е едва 44 човек в света, успял да изтича състезанието - едно доказателство за удивителната природа на човека, за неговия неограничен потенциал.

   „Не е нужна само физика, трябва да бягаш със сърцето. Когато човек преодолее такова нещо определено усеща, че невъзможното става все по-малко. Невъзможното до голяма степен е в ограничението на нашия ум.“, сподели Тодор Димитров след своя изключителен подвиг.

   Състезанието „Шри Чинмой Себенадминаване 3100 мили“се определя като една от най-трудните, биологично невъзможни прояви за издръжливост.  Външните предизвикателства пред които се изправят бегачите са, че те бягат в кръг в продължение на 52 дена без прекъсване, износват повече от 15 чифта маратонки и бягат повече от два маратона на ден (60 мили или 97 км), обикалят трасето (тротоара около едно училище и няколко игрални площадки в Куийнс, Ню Йорк) повече от 5600 пъти. Бегачите се хранят докато бягат, почиват минимално и прекарват възможно най-много време на трасето. Състезанието се провежда в месеците юли и август, от 23 години насам. Бегачите са изложени освен на огромното натоварване, също и на най-горещите дни от годината, изпепеляващото слънце, както и летните бури, които не са рядкост.

   Основателят на състезанието Шри Чинмойказва: Ако живеем в сърцето, невъзможното не съществува” и Ние всички сме наистина неограничени, ако само се осмелим да предизвикаме възможностите си и имаме вяра”.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама