Днес е : Неделя, 15 Декември 2019

Колко пъти за един ден свободните медии могат да обслужат Иван Гешев?

Публикация 09 Aug, 2019 / akcent.bg

Той вече е първа и втора новина в една и съща телевизия, а още дори не е главен

   "Акция в цялата страна срещу група за разпространение на дрога!"  

   Така звучи първият анонс на първата новина на най-гледаната - централната емисия новини на Нова тв във вчерашния ден.

  Появява се прокурор Иван Гешев:

   "Задържаните лица са от най-високите ръководни нива на групата...

   Както виждате, довеждаме обвиняеми и подсъдими от цял свят", скромно обявява пред телевизията кандидатът за главен прокурор.

    Арестувани са 8 дилъри, а престъпната организация, генерирала милиони левове, научаваме още от телевизията, закупена неотдавна от Георги Домусчиев. Снимките са на отглеждана марихуана, а първата новина - за наркодилърите на Радо Ланеца, отнема значителните за емисията над 4 минути.
   Вторият обект или втора новина в централната емисия е също за успехите на прокуратурата - посветена е на оставянето в ареста на Иван Тодоров - който "имал специфични знания" и така можел да ръководи компютърната си фирма (цитатът е по мотивите на Апелативния спецсъд).

Напомня се, че апелативните магистрати вчера нарекоха работата, която е свършила прокуратурата за две седмици, "колосална" (това е същото досъдебно производство, по което държавното обвинение обяви онова за пръскачките, б.р.).

   Появява се - о, чудо - отново прокурор Иван Гешев. Който заявява:

   "Прокуратурата не се страхува от истината", гласи новото изказване по новия повод.

   Макар да не е нито административен ръководител на Спецпрокуратурата, която по закон разследва организирани банди, нито на сектор "Наркотици" на ГДБОП, Иван Гешев грее в новините и на Канал 3, която аха да е на Пеевски, но не можа да стане негова. Макар че никак не й личи...

   Не става ясно по каква линия, но заместник-главният прокурор и там коментира Радо Ланеца. Цитира се новата "посестрима" Нова тв, към която - общоизвестно е - от месеци изтичат (без)ценни кадри от Канал 3.

   Същото правят и най-авторитетните вестници - "24 часа"...

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама