Един от много силно представилите се за ЦСКА играчи при победата 1:0 над Осиек в квалификациите от Лига Европа  – Петър Занев, отчете доста по-позитивното представяне на „червените”. Той отдаде на това както на новата схема 3-5-2, така и на присъствието на опитни фигури като Николай Бодуров и Кристиян Малинов.

   Като себераздаване, отборът се раздаде на максимум. Като игра – има какво да се желае, трябва много повече да владеем топката. С течение на обстоятелствата и тези два-три мача слаби, които направихме, днес напрежението беше в наша вреда, но се справихме с емоциите. За наша голяма радост не допуснахме гол, но пък вкарахме само един”, коментира Занев пред bTV.

   „Схемата на мен лично ми харесва, защото в Русия 5-6 година съм я практикувал. Търси се по-голяма сигурност в средата на терена и да не допускаме такива грешки, каквито направихме срещу Етър и Черно море. В известна степен се справихме, но предстои реванш.”

   „Винаги съм твърдял, че всеки тим има нужда от опитни футболисти. Днес се видя, че когато аз и Бодуров сме в защита, а Малинов - в средата, тимът стои по различен начин. Познаваме се добре не само с Бодуров. И Нуно Томаш изигра доста добър мач. Той е футболист, който мисли на терена и се придвижва добре.”

  „Футболът е колективен спорт, всички сме зависими един от друг. Затова сме заедно на терена – да си помагаме и да си покриваме грешките.”

   „За мен Осиек е напълно преодолим тим. Да, добре играха, владеят топката. Но не бива да се подценяваме, ние, българите доста се подценяваме. С по-голямо самочувствие би трябвало да се справим”, коментира 33-годишният благоевградчанин.