Днес е : Неделя, 15 Декември 2019

Пенчо Милков, БСП: Демографията е основният проблем на българите

Публикация 21 Jul, 2019 / akcent.bg

   Защо левицата не подкрепи сделката за осем нови американски изтребители за българската армия и трябваше ли да има вето върху промените за размера на партийните субсидии - гост по темата в "Панорама" беше Пенчо Милков от БСП.

     Има много въпроси, които се поставят при анализа на договорите, например дали България може да търси отговорност от производителя и от кой съд, ако тръгне да го прави. В преговорите не са постигнати добри условия, смята социалистът.Пенчо Милков, БСП: Ние сме за модернизацията на българската армия, за закупуване на нови самолети, но когато има две гласувания, едното от 43-то правителство, едно от настоящето, които нарушиха максималния размер на сумата и начина на плащане, това създаде у нас първата задръжка.

   По темата за партийната субсидия, Милков заяви, че с размер от 1 лв не е възможно политическите сили да изпълняват функциите си нормално.

   На въпроса дали партийните субсидии, както и дебатът за отпадането на машинното гласуване, не са прекалено дребни теми за разногласие с управляващите, Милков заяви:

   Пенчо Милков, БСП: Ако дневният ред се задава от мен, първо бих посочил дали българската нация има главна основна цел - няма такава. Да вземем например, доклада за националната сигурност - за мен това е документа, който изяснява състоянието на българите всяка година. Основният проблем, по който ние трябва да се обединим с всички политически сили, е демографията. В повече от 15 страници в доклада има стряскащи констатации на експертите.

   Представителят на опозицията коментира и хакерската атака в системите за сигурност на НАП.

   Пенчо Милков, БСП: Защо този проблем не възниква така често в големите телекомуникационни компании, в банковите дружества, които поддържат огромни масиви от информация? Защото държавният служител не може да направи нещо, ако не му се нареди, не може да направи нещо по своя воля, например - стрес тестове на системата.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама