Днес е : Понеделник, 9 Декември 2019

„ Община Сливо поле е сред големите победители в проекта „Образцова община“

Публикация 18 Jul, 2019 / akcent.bg

Кметът Валентин Атанасов получи приза за "Община с най-висок БВП на глава от населението“ за Северен централен район

        Днес  18.07.2019г. в гр. Велико Търново – Ритуална зала в сградата на общината, пл. “Майка България” № 2, от 11:00 часа, се проведе третата от шестте срещи по мащабния национален проект  "Образцова община". Целта на проекта е да се откроят добрите практики в българските общини и да се направи обективно сравнение за тяхното развитие.     

    На церемонията бяха оповестени резултатите от проучването за Северен централен район. Класацията е на база сбор от обективно измерими показатели за икономическо развитие, инфраструктура и качеството на живот.   

  „ Община Сливо поле е сред големите победители в проекта „Образцова община“. Специалната награда  „Община Сливо поле – община с най-висок БВП на глава от населението“ за Северен централен район беше връчена на кмета Валентин Атанасов лично от Министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

   Като парична стойност на всички продукти и услуги, произведени в една икономика за определен период БВП (Брутният вътрешен продукт) е измерител на икономиката и показател за стандарта на живот. Това е поредно признание за ръководството и екипа на Община Сливо поле, начело с кмета Валентин Атанасов. Наградата е присъдена за приноса им за подобряване на икономическата обстановка и повишаване стандарта и качеството на живот на гражданите.

   Главният редактор на "24 часа", Борислав Зюмбюлев, направи коментар като каза: „Тази награда е много ценна, защото показателите за добър БВП (Брутен вътрешен продукт)  показват, че Общината се развива в правилната посока“.                                                   

    Атанасов коментира: „Този приз е дело на добрите, предприемчиви и трудолюбиви бизнесмени и граждани от Общината“.  Наградата се приема като резултат от колективният труд на ръководство на Общината  и е подарък за гражданите по случай празника на Община Сливо поле.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама