Днес е : Четвъртък, 5 Декември 2019

Лидерът на КНСБ напусна студио на Би Ти Ви след скандал

Публикация 14 Jul, 2019 / akcent.bg

    Лидерът на КНСБ Пламен Димитров напусна демонстративно студиото на предаването "Тази сутрин" по Би Ти Ви, след като преди това влезе в остър спор с водещия Жени Марчева. Другият гост в студиото беше бизнесменът Красимир Дачев.

   Димитров първо се изнерви, че не му се дава възможност да разкаже за всички девет мерки, които синдикатът предлага, за да се подобри положението на работещите. Той беше недоволен също, че водещият постоянно го пита за една от тях – въвеждането на данък богатство.

   Пламен Димитров избухна в края на разговора, когато Дачев поиска да разкаже виц, който напомнял за работата на синдикалиста. "Аз не разказвам вицове за вашата работа, не сме дошли тука за вицове, аз не съм някакъв смешник", обяви лидерът на КНСБ.

   Той застана очи в очи срещу Жени Марчева и на висок глас изрази недоволството си. Преди да се стигне до скандала Пламен Димитров обясни, че данъчната система в България е една от най-несправедливите в ЕС, като две трети от приходите от данъци идват от косвените данъци (ДДС, акциз и други).

    Мерките, които КНСБ предлага, целят по-голям баланс, обясни синдикалистът. Сред тях са въвеждане на необлагаем минимум, семейно подоходно облагане, данък богатство, данък върху финансовите транзакции, данък върху дигиталните обороти, увеличение на данъка върху дивидента и други.

   В отговор Красимир Дачев обясни, че общините нямат капацитет да налагат данък богатство. Той изрази мнение, че не е редно той да се въвежда сега, когато България е в зората на събиране на капитала.

   "Когато се натрупат милиарди - нямам против. В момента, подгониш ли капитала, той ще намери място къде да отиде, където по-малко го тормозят", обобщи бизнесменът.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама