Днес е : Петък, 13 Декември 2019

Депутатът Пламен Нунев и министърът на културата Боил Банов ще открият обновеното читалище в град Борово

Публикация 11 Jul, 2019 / akcent.bg

   Председателят на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и народен представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев и министърът на културата Боил Банов ще открият обновеното читалище «Искра 1898» в град Борово. Това ще се случи на 12 юли 2019 година /петък/ от 17.30 часа. Откриването ще бъде уважено от общински съветници, кмета на Община Борово Валентин Панайотов, кметове на кметства и много гости от региона.

   Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум е поканен, за да  отслужи празничен водосвет и благослови всички настоящи самодейци и служители, отговорни за стопанисването на сградата и развитието й като духовен център.

   По време на събитието ще бъде показана презентацията „Половин вековният живот на читалището 1969-2019”. Тя ще бъде представена от председателя на читалището Мариана Минева.

   Празникът ще продължи с голям концерт на танцов клуб „Боровски ритми“ с хореограф и постановчик Иван Янков, женска певческа група „Боровчанки“, детски танцов състав „Искрица“, децата от детска градина „Славейче“, децата от група „Родолюбчета“ към Центъра за обществена подкрепа. Песни ще изпълнят Селин Якубова и Благовеста Димитрова.

   В навечерието на отминалата Коледа жителите на Община Борово получиха най-големият подарък. С Постановление на МС №315 от 19 декември 2018 година бяха отпуснати допълнителни средства към бюджета на Община Борово за осъществяването на проект „Основен ремонт на покривна конструкция над сцена на зрителна зала към НЧ „Искра-1898” – гр. Борово, обновяване на залата и адаптиране на санитарен възел за хора с увреждания” на обща стойност 307 610, 38 лв.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама