Днес е : Четвъртък, 5 Декември 2019

Реакциите след избора на Кошлуков: #Кой всъщност ще командва и БНТ

Публикация 05 Jul, 2019 / akcent.bg

Обществената тв се сдоби с "ново лого": среден пръст

   Изборът на и.д. директор на БНТ Емил Кошлуков за титуляр на обществената телевизия в следващите три години (колкото е пълният мандат на генералния директор) очаквано събуди "въодушевление" в социалните мрежи.

   Кошлуков беше избран в петък с 3 на 2 гласа от СЕМ. Спорната биография на политолога, свързана с това, че е бивш кадър на "Атака" и Тв 7, предизвика притеснения кой всъщност овладява БНТ и чии интереси ще се прокарват през националната медия.

      Кой всъщност ще командва

   Кой всъщност ще командва сега БНТ и овладяване ли е това на обществената медия? Това попита в свой туит  Александър Андреев от "Дойче веле".
   СЕМнително или безСЕМнено решение: Кошлуков е избран за Генерален директор на БНТ. Овладяване ли е това на медията? Запознати твърдят, че чрез него всъщност командват Пеевски и Борисов. Така ли е?

       "Делян Пеевски вече има две телевизии", коментира във фейсбук Соня Колтуклиева.

  Делян Пеевски вече има 2 национални телевизии. Нова телевизия му я купи Кирил Домусчиев, БНТ му я подари СЕМ.

    Избраха Емил Кошлуков за шеф на БНТ. Изпълниха волята на Делян Пеевски.
Кошлуков не е върнал кредит от 100 000 долара на КТБ, отпуснат му лично от Цветан Василев при преференциални условия, за да си купи жилище в САЩ.
Но Кошлуков предпочел да остане в България. Заедно с парите.

... Не съм изненадана, че Бетина Жотева и София Владимирова гласуваха за Кошлуков. Но Розита Еленова?! Тя е сестра на активния протестър и демократ Теодор Михайлов. Явно са на различни позиции по отношение на зависимостите от Пеевски.

  "Заслужаваме си го", написа Асен Генов.

   В интерес на истината – заслужаваме си всеки един анонимен синекур негодник.

Всяко незнайно шмъркащо леке с претенции за дълбока интелектуалност. Заслужаваме си всеки нахалник, който мазно ни се хили от телевизорите, опаковани в бутикови костюми и платинени ръкавели. Заслужаваме си го, защото търпим. Заслужаваме си го, защото гледаме/четем/слушаме медиите, които в голямата си цялост нямат нищо против един от шефовете на ТВ7 в разцвета на тандема Пеевски-Васиев да оглави обществената БНТ. Тази БНТ се издържа от многомилионния бюджет, формиран с парите на драгите данъкоплатци. Но те, донорите на БНТ нямат против вехтото величие на прехода да им покаже среден пръст от екрана и да им се ухили, заедно с всички, които го утвърдиха на този пост. Плащат си, за да ги унижават. Плащат си, за да им плюят в лицата. И понеже са си платили, ще си останат вкъщи, ще си пуснат Ути за 8000 лева на ден...

Заслужаваме си го.

 

 

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама