Днес е : Неделя, 8 Декември 2019

С две кирки е осъмнал автомобилът на ректора на Техническия университет във Варна

Публикация 15 Jun, 2019 / akcent.bg

   С две кирки, забити в предния капак и в покрива, е осъмнал днес автомобилът на ректора на варненския Технически университет проф. Венцислав Вълчев. Снимка на колата се появи тази сутрин във Фейсбук профила на съпругата на Велчев Светлана Лесидренска.

  "Това е нашата кола, написа тя. Явно, че кандидат – ректорската кампания е в разгара си. Вече сме на етап – дойдоха тези с кирките и лопатите".

   През пресцентъра на университета, който оглавява временно до изборите на нов ректор, насрочени за 24 юни, Вълчев не отрече, случилото се, но отказа да отговаря на въпроси с мотива, че така е бил посъветван от полицията, която в момента работела по случая.

   Информация за вандалския акт до този момент не е разпространена и от Областната дирекция на МВР във Варна.

   Велчев бе избран да ръководи Техническия университет в града на 23 март т. г. в частични избори, след отстраняването на досегашния ректор на висшето учебно заведение проф. Росен Василев заради обвинения в плагиатство.

   Редовните избори за нов ректор са насрочени за 24 юни, а освен Венцислав Вълчев за поста са се кандидатирали и доцентите Антон Георгиев и Божидар Дяков.

   За последен път във Варна кирки бяха забити в автомобил на 14 август м.г. Тогава пострада мерцедес, оставен на паркинг в един от крайните градски квартали.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама