Днес е : Вторник, 24 Септември 2019

Георги Стоилов, БСП: „Продължавайте да съхранявате българщината и да укрепвате единството на народа!"

Публикация 08 Jun, 2019 / akcent.bg

100 години от създаването на тяхното читалище „Св. Св. Кирил и Методий" - 1919" отбелязаха снощи жителите на град Две могили. Гости на тътржеството бяха народните представители от БСП Георги Стоилов и Пенчо Милков. „Признателност към всички онези родолюбци, радетели на българската просвета и култура, допринесли за да го има това място на традиции, историческо богатсво, възрожденски дух и обич към Родината.

   Благодарност към всички Вас, техни съвременници, за това, че продължавате да поддъражете това огнище, да пазите и предавате искрата, коята пали огъня на българщината.", с тези думи поздрави присъстващите Георги Стоилов. Тържествено слово произенесе и кметът на Две могили, г-н Божидар Борисов, който с удовлетворение заяви, че инициативите, провеждани в читалището се увеличават, от година на година и неговата зала все по-често се изпълва с хора и живот. 

   Деца от Детския комплекс за развитие на даровити деца и изпълнители от самодейни състави подариха на присъстващите китка от популярни и възрожденски песни, народни и латино танци, хумористични сценки. Десетки двемогилчени присъстваха и се насладиха на емоционалните изпълнения в залата на Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1919".     

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама