Днес е : Петък, 6 Декември 2019

Ученическа кулинарна олимпиада ще се проведе в Русе на 5-ти юни

Публикация 03 Jun, 2019 / akcent.bg

В Заседателната зала на Община Русе днес се проведе пресконференция, на която беше представена информация за първата Ученическа кулинарна олимпиада, която стартира от Русе. Инициативата е на неправителствената организация „Задруга за чиста храна“, съвместно с Община Русе, Регионалното управление на образованието и РЗИ. Информация относно инициативата разясниха представителите на организацията, чийто председател е Филип Хайвазиан, както и Ирена Петрова – директор на дирекция „Култура и образование“ в Община Русе.

   През учебната 2018/2019-а година се проведоха редица теоретични и практични занятия с ученици от русенски училища, свързани с избора, приготвянето и консумирането на чисти и натурални храни, създавайки разбиране за връзката между храната, здравето, енергията, настроението и успеха сред присъстващите ученици. Сега, в края на учебната година, се провеждат Училищни кръгове и поради големия интерес се организира градски кръг. Ученическата олимпиада ще се състои на 5-ти май, сряда, от 14 часа в Мол Русе. Деца от 2-ри до 11-ти клас от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, ОУ „Иван Вазов“ и СУ „Йордан Йовков“ ще бъдат разпределени в групи, като всеки отбор ще получи рецепти за приготвянето на две здравословни неща. Продуктите за целта ще изберат сами от магазин ЕДЕА.

   Идеята на организаторите е инициативата да се превърне в ежегодна и национална, а мисията децата осъзнато да избират, приготвят и консумират здравословна храна да стигне до възможно най-много подрастващи.

Коментари

Реклама

Реклама