Днес е : Вторник, 24 Септември 2019

Тренировка по повсеместни действия на военноморските сили и на РД "Гранична полиция"

Публикация 31 May, 2019 / akcent.bg

Направена бе демонстрация на залавяне на предполагаеми терористи по Дунава

   Днес в Русе се проведе тренировка по съвместни действия на Военноморските сили на Република България и Регионална дирекция „Гранична полиция“ със съдействието на Община Русе за предотвратяване незаконен трафик на оръжие и хора по река Дунав. Събитието е посветено на 140-годишнината от създаването на Военноморските сили на Република България.

   Официални гости бяха министърът на отбраната  Красимир Каракачанов, генерал Андрей Боцев - началник на Министерството на отбраната, контраадмирал Митко Петев – командир на Военноморските сили, генерал-майор Цанко Стойков - командир на Военновъздушните сили, областният управител на Област Русе –  Галин Григоров, зам. областният управител на Област Русе  Валентин Колев, директорът на дирекция „Ръководство на корабния трафик - река Дунав“ Валентин Христов, директорът на РД „Гранична полиция“ - Русе Димитър Чорбаджиев, кметът на Община Русе Пламен Стоилов.

   Русенци и гостите на града имаха възможност да наблюдават тренировка по оказване на съдействие на органите на МВР, РДГП-Русе при овладяване на товарен шлеп и задържане на криминално проявени лица, заподозрени в незаконен трафик на оръжие и хора по река Дунав, както и задържане на бързоходна моторна лодка с криминално проявени лица, заподозрени в незаконен трафик на оръжие и хора по река Дунав. Част от процеса беше и евакуиране на ранен военнослужещ с вертолет.

     В събитието взеха участие и ученици от ПГ по речно корабостроене и корабоплаване.

„Специалният отряд на Военноморските сили съвместно с Гранична полиция показаха, че са добре тренирани като проведоха една успешна операция“, заяви в заключение контраадмирал Митко Петев и благодари на всички, участвали в учението.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама