Днес е : Неделя, 8 Декември 2019

Маркет линкс: ГЕРБ поведоха пред БСП с 2%, ДПС излязоха трети ВМРО се нареди на четвъртото място, сочи проучването

Публикация 22 May, 2019 / akcent.bg

   ГЕРБ поведоха вече с 2% пред БСП, сочи новото проучване на Маркет линкс няколко дни преди изборите за Европейски парламент.

   Данните бяха огласени от социолога Добромир Живков по бТВ. Според него преднината изцяло се дължи на премиера Бойко Борисов и неговата активност през последните дни. На трето място се нарежда ДПС, а веднага зад тях са ВМРО, които затварят компанията от четири партии със сигурни евродепутати.

   Избирателната активност е близка до тази на предишния вот през 2014 г., когато беше 35%. Към момента 42% от избирателите се готвят да гласуват, "по-скоро да" са отговорили 21%, а 13% са категорични, че няма да се вдигнат до секциите в неделя.

   В колебание дали да участват в евровота са 16 на сто от хората с избирателни права. Дали ще има пет или четири партии със свои в ЕП зависи от мотивацията на електората, коментира социологът.

   52% от анкетираните не вярват, че има контрол върху харченето на еврофондове. 25% са отговорили п"о-скоро не". 36% дават средна оценка за работата на евродепутатите ни. 28% дават слаба, 29% дават добра оценка на дейността на нашите представители в Брюксел.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама