Днес е : Петък, 23 Август 2019

Цацаров погва офшорките, именията и банковите сметки на политиците ни в чужбина

Публикация 15 May, 2019 / akcent.bg

   Главният прокурор Сотир Цацаров изиска от Председателя на ДАНС цялата налична в агенцията информация /включително и от финансовото разузнаване/ относно банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред, съобщиха от прокуратурата.

   Такава информация се изисква и за имущества, притежавани от лицата, както лично, така и чрез свързани или подставени лица, уточняват от държавното обвинение.

   Наличната информация в ДАНС трябва да бъде предоставена без забавяне и в максимална конкретика, се казва в писмото на главния прокурор Сотир Цацаров до председателя на ДАНС Димитър Георгиев.

   Проверката на прокуратурата идва само два дни след като президентът Румен Радев поиска разследване на офшорните сметки и имотите на политиците.

   "Виждате, че премиерът всяка седмица събира пряко подчинените му служби и компетентни органи, и както се ровят в кофите за боклук за контрабандни цигари е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в имотите и фирмите на политици чрез подставени лица. Иначе ако и сега бъдат изпреварени от медиите, няма да могат да мотивират своето въздействие“, заяви той по време на посещението си в Асеновград по повод празника на града.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама