Днес е : Неделя, 8 Декември 2019

Volkswagen отложи избора си къде ще строи новия завод в Източна Европа

Публикация 14 May, 2019 / akcent.bg

    Германският концерн Volkswagen ще стартира преговори с оставащите потенциални кандидати за строителството на завода си в Източна Европа. Ръководството на производителя отложи избора си за това къде ще бъде изграден заводът.

   В официално съобщение след срещата на надзорния и управителния съвет става ясно, че преговорите за това къде ще бъде изградена новата база продължават.
 
   „Беше решено да се пристъпи към конкретни преговори за планирания нов заводи за множество марки в Европа с останалите потенциални кандидати“, пише в съобщението на компанията. Вероятно решението къде да се строи заводът ще бъде взето през следващото заседание на Борда през октомври.
 
   Според немско издание България е една от двете останали държави, в която Volkswagen обмисля да инвестира близо 1.4 млрд. евро за производство на автомобили Skoda. Турция е другата разглеждана страна за изграждане на проекта. Освен тях немският концерн е разглеждал кандидатурите на Румъния, Сърбия, Северна Македония и др.
 
   "Тук беше бордът на директорите на някои от най-големите компании в Европа. Правителственият хеликоптер ходи до Раковски, тъй като тези, които дойдоха с частен самолет, искаха да облетят целия район, където евентуално би била инвестицията им - да видят съседите, комуникациите, града", коментира премиерът Бойко Борисов пред bTV

Коментари

Александров  
18:54:33 / 2019-05-14

Германския концерн отложи строителството на автомобилния завод,но отлагането е само за България.Съкрушителен ще е удара за нас като държава,ако от този "джокер" се възползва най прясната държава на Балканите,Северна Македония.Ходатайстваме на нейното ръководство пред Юнкер и Меркел да я приемат във "великия" ЕС,а се оказа,че може да бъде предпочетена и със сегашния си статут,който е гарантирал по спокоен и материално обезпечен живот на населението си!На 12-ти май,имаше в сайта хипотетичен въпрос:"Какво не каза Борисов в Русе". Според мен той не каза,че чуждестранните инвеститори бягат от България,като дявол от тамян.Защо е така,стана ясно и на бай Марин, който слуша редовно по радиоточката за корупцията у нас!

Свързани новини

Реклама

Реклама