Днес е : Петък, 23 Август 2019

Бизнес форум „Балкани и Средиземно море“ се проведе в София

Публикация 13 May, 2019 / akcent.bg

   При голям интерес от страна на фирмите премина двудневният бизнес форум „Балкани и Средиземно Море“ /BalkanMed Business forum/,  организиран от Агенция за развитие на човешките ресурси. Събитието се състоя на 9 и 10 май в парк хотел „Витоша“ в столицата. В него се включиха  земеделски производители, производители на земеделска техника и специалисти по информационни технологии от България, Кипър, Гърция, Северна Македония и Албания. Събитието беше официално открито от еврокомисаря по цифрова икономика и цифрово общество г-жа Мария Габриел.

   Целта на бизнес форума беше да запознае присъстващите от двата сектора, аграрен и   информационни технологии, с приоритетите, заложени в документите на Европейския съюз в двете направления през новия програмен период.

   Осъществени бяха и  B2B срещи между представители на  фирми от секторите аграрен и информационни технологии от България, Кипър, Гърция, Северна Македония и Албания, по време на които не само бяха установени бизнес контакти, но и бяха обсъдени възможностите за изграждане на бъдещи международни партньорства между тях. Целта на срещите беше да се отговори на нуждата от по-добра интеграция и укрепване на социално-икономическите връзки, както и да създаване на условия за сближаване на бизнеса и поставяне основи за нови потенциални партньорства.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама