Днес е : Петък, 23 Август 2019

Национална конференция „Да! На бранш текстил, облекло и кожи в България“ се провежда днес и утре в Русе

Публикация 10 May, 2019 / akcent.bg

   Национална конференция „Да! На бранш текстил, облекло и кожи в България“ се провежда днес в Русе. С приветствие към участниците се включи кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов.

    „За мен е удоволствие да ви приветствам на днешната конференция и благодаря на организаторите, че избраха именно Русе за провеждането й. Вярвам, че това не е случайно, защото нашият град е един от водещите производители на облекло в страната - в областта има над 280 шивашки фирми, осигуряващи работа на близо 10 000 души. В Русе се намират едни от най-добрите шивашки фирми в страната - това са добре организирани и развиващи се предприятия, които шият за световни марки от най-висок клас“, заяви г-н Стоилов, който заяви, че Русе предлага добри условия за инвестиции и развитие на бранша, като пожела успех на участниците в днешната конференция и благодари на всички, работещи в тази сфера.

   Събитието уважиха Лазар Лазаров – заместник-министър на труда и социалната политика,  Светлана Ангелова – народен представител от ПП ГЕРБ,    Миглена Христова - член на Управителния съвет на Асоциацията – организатор, Наталия Кръстева – заместник-кмет по комунални дейности в Община Русе, зам. областния управител на Област Русе Валентин Колев, Татяна Пашинова – зам.- изпълнителен директор на Агенцията по заетостта, Васил Велев - председател на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България.

    Българска Асоциация за текстил, облекло и кожи е организация, която обединява едни от най-авторитетните фирми от сектор „Лека промишленост“ в България с цел консолидиране, балансиране и единно представляване на техните интереси. С настоящата конференция се акцентира върху състоянието, възможностите, проблемите и перспективите пред развитието на бранша, като се срещат възможно най-широк кръг заинтересовани страни. В конференцията взеха участие над 100 представители на бизнеса, ръководители и представители на държавни институции и др.

   Преди дискусионната част в програмата от 14,30 часа бе предвидено модно ревю на колекции на русенски фирми.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама