Днес е : Събота, 7 Декември 2019

Детска градина „Пинокио 2“ е изцяло обновена с европейски средства

Публикация 15 Apr, 2019 / akcent.bg

От обновените условия ще се възползват над 94 деца, като вложените безвъзмездни средства са в размер на 1 180 145,40 лв.

   Церемония по откриване на обновената детска градина „Пинокио 2“ и прилежащото й дворно пространство. На събитието присъстваха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, народните представители от ПП ГЕРБ в 19-и МИР Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, заместник-кметовете Страхил Карапчански и Димитър Наков, главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска, началникът на РУО-Русе Росица Георгиева, ръководителят на проекта Нели Миткова, заедно с екипа по проекта, представители на изпълнителите на строително-монтажните работи, представители на медиите, директорът на детската градина  Ценка Тодорова, родители, управителят фирмата- изпълнител  Ас строй / в консорциум/  Асен Генов, персонал и деца.

   От обновените условия ще се възползват над 94 деца, като вложените безвъзмездни средства са в размер на 1 180 145,40 с ДДС. По проекта е извършен цялостен ремонт на сградата, внедрени са мерки за енергийна ефективност, както и благоустрояване на прилежащите дворни пространства, в това число и изграждане на нови открити площадки за игра, спортна площадка и озеленяване.

   Проект „Ремонт на пет общински учебни заведения в град Русе, включително прилежащите им дворни пространства“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие. Над 2 000 деца и повече от 200 души зает персонал ще се възползват от подобрените условия в обновените сгради.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама