Днес е : Неделя, 8 Декември 2019

Сформират Дунавски флотски отряд от ученици в Русе

Публикация 11 Apr, 2019 / akcent.bg

   На 11.04.2019 г., (четвъртък), от 13:30 часа, в Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване – Русе ще бъде даден старт на проекта „Дунавската флотилия и приносът ѝ за развитието на свободния дух на русенци”, който ще реализира Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Русе. Проектът се осъществява по програма „Знание и растеж“, реализирана от Фондация „Русе - град на сводния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“ и е част от инициативите, посветени на 140-та годишнина от създаването на Дунавската флотилия и Българския военноморски флот.

   В продължение на девет месеца ще бъде обучен и сформиран представителен дунавски флотски отряд от ученици от Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване (ПГРКК). Участниците ще бъдат запознати по - подробно със славната история на русенските военни части, съвременната българска армия и възможностите на младите хора да станат част от нея. Проектът предвижда също създаването обучителен модул за извънкласна дейност, улесняващ създаването на представителни формирования във всички учебни заведения на града.

   Партньори в реализацията на проекта, освен ПГРКК, ще бъдат Професионалната гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова”, чиито ученици ще участват в изработването на униформите на отряда, Военно окръжие – Русе, Регионалния исторически музей и русенския регионален клуб на НД „Традиция”.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама