Днес е : Четвъртък, 23 Май 2019

Заявления за подмяна на отоплителни уреди по проект вече са на разположение в Административния център

Публикация 13 Mar, 2019 / akcent.bg

На базата на проявения интерес ще се определят зоните за въздействие, както и целевите групи.

   Зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева взе участие в пресконференция по повод стартирането на нов проект „Българските общини работят заедно за подобряване качеството на атмосферния въздух“ по програма Лайф на Европейската комисия. По проекта партньори са общините: София, Русе, Бургас, Велико Търново, Монтана и Стара Загора. Брифингът се проведе вчера в столицата. Целта е подобряване качеството на атмосферния въздух чрез подмяна на стари печки на твърдо битово отопление с по-екологична алтернатива.

   Кампанията ще обхваща 1 500 домакинства на територията на Община Русе. Целта на инициативата е замяната на отоплителните уреди да завърши в рамките на три години.

   От днес в Центъра за административни услуги на Община Русе са на разположение заявления, в които всеки желаещ може да посочи искането си за подмяна на отоплителните си уреди с по-екологични. На базата на интереса ще се определят зоните за въздействие, както и целевите групи.

Заявлението може да бъде изтеглено и от страницата на Община Русе, в раздел Екология: http://ruse-bg.eu/bg/pages/645/index.html

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама