Днес е : Четвъртък, 23 Май 2019

Елена Йончева: „Битката за Европа започва от Русе"

Публикация 11 Mar, 2019 / akcent.bg

Елена Йончева се среща с русеци в разговор за европейските избори

   Народният представител от БСП Елена Йончева подчерта важността на европейските избори както за Европа, така е за промяна на модела на управление в България. Това стана на пресконференция в Русе "Трябва да намерим сили да спрем грабежа на България", заяви тя и припомни, че повече от 11 млрд. лв. годишно изтичат от страната ни, заради престъпни схеми. Причините за това са корупция, лоша съдебна система и липса на предвидимост. "Това са средства, които биха могли да отидат за развитие на икономиката, за заплати, за образование, за здравеопазване", каза  Йончева.

   Собственик на фирма е споделил пред нея, че преди Нова година са му поискали обратно 40 на сто от бйджета за определен обем работа, а сега процентът бил вече 60. Това е модел, който убива конкуренцията, както малкия и средния бизнес, каза още Йончева.

  Европейските избори ще бъдат вот на недоверие към управляващите.

   По покана на местното БСП, на пресконференцията присъства и софийският депутат Петър Витанов. По повод изявление на ВМРО, че не подкрепят данъчната амнистия за Главното мюфтийство,  Витанов обясни, че "патриотите" могат много лесно да спрат спорните законови промени, като откажат да се регистрират тази седмица в Народното събрание. 

   Русенските народни представители - социалисти, Крум Зарков, Пенчо Милков и Георги Стоилов, обясниха, че напускането на Народното събрание не означава, че спират да работят за решаване на проблемите на русенци и припомниха, че търсят отговори на въпросите, свързани с горенето на твърди отпадъци в ТЕЦ-а, пръскането срещу комари, ремонта на Дъговия мост и др. 

Крум Зарков призова гражданите за участие в изборите, независимо за кого ще гласуват. "Никоя изборна манипулация не може да се пребори с масовия вот. За това гласувайте за когото решите, но гласувайте. Важно е!", подчерта той. 

Коментари

Тотев  
19:28:30 / 2019-03-11

БСП служи на Тимерманс, който работи за повече мигранти от Африка и за приемане на Истанбулската конвенция. Да се знае кой ръководи хорото при тях!

Свързани новини

Реклама

Реклама