Днес е : Понеделник, 9 Декември 2019

Монбат ще строи завод край Враца

Публикация 23 Feb, 2019 / akcent.bg

Предвижда в новия завод да бъдат вложени почти 42 милиона лева

    Инвестиционното намерение от акционерното дружество е изпратено до кмета на община Враца Калин Каменов на 19 февруари, като в него е посочено, че се предвижда в новия завод да бъдат вложени почти 42 милиона лева. В производството първоначално ще бъдат ангажирани 150 работници. Обемът на произведените биполярни акумулаторни батерии за една година ще бъде 1 милион броя, като постепенно това количество ще се увеличава. Във Враца батериите ще се произвеждат по нова, американска технология.

   Предвижда се високотехнологичният завод да бъде изграден върху три терена, които са собственост на акционерното дружество. Дейностите по изпълнение на инвестиционното намерение ще се осъществят на два етапа. „Монбат“ АД е най-големият производител на батерии в Източна Европа, с производствени и рециклиращи мощности в пет различни страни. Във Враца дружеството ще произвежда биполярни батерии по нова американска технология.

   Това е поредното инвеститорско намерение, отправено към община Враца. В началото на годината немският производител в областта на автомобилното оборудване "МД Електоринк" подписа договор с Община Враца за купуването на терен, върху който компанията да изгради завод. Инвестицията е за 21,5 милиона лева и първоначално ще бъдат наети 300 работници.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама