Днес е : Сряда, 19 Юни 2019

Законът за горивата влиза в сила от 1 юли

Публикация 10 Jan, 2019 / akcent.bg

Браншовите организации имат пълно основание да критикуват Закона за енергетиката, смята икономическият министър Емил Караниколов

   Правителството одобри проект на Закон за изменение на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

  Удължава се срокът на влизане в сила на закона, като се предвижда това да стане от 1 юли 2019 г.

Така ще се даде и яснота по отношение на срока за издаване на предвидената в него наредба, с която ще се определят редът и условията за водене на регистър на лицата, осъществяващи икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

  Предложеният проект на акт няма да окаже въздействие върху държавния бюджет.

Във вторник беше съобщено, че министерството на икономиката ще внесе в МС предложение да се отложи с 6-месеца влизането в сила на Закона за горивата.

   Браншовите организации имат пълно основание да критикуват Закона за енергетиката, смята икономическият министър Емил Караниколов. Според него в закона има текстове, които са меко казано абсурдни.

  Срещу текстове в закона се обявиха браншови организации, които се заканиха за безсрочни протести с жълти жилетки. Собственици на малки бензиностанции и превозвачи на горива обявиха, че излизат на протест от тази седмица с искане да не влиза в сила приетият Закон за горивата.

  Настояването е да се спре законът, тъй като според сдружението има допуснати 35 нарушения на българското и европейското законодателство.

  Очаква се и решение на Европейската комисия.

  От сдружението са се свързали с организатори от протестите на „жълтите жилетки“ във Франция, за да им разкажат как се организират протестите.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама