Днес е : Неделя, 16 Юни 2019

Андриан Райков поздрави участниците в пчеларския форум „Stop. Спри и спечели

Публикация 10 Jan, 2019 / akcent.bg

   Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Андриан Райков поздрави участниците във второто издание на пчеларския форум „Stop. Спри и спечели“. Събитието се организира от сдружение „Пчелари Русе“.

  „Пчеларството е изключително важен сектор и през последните няколко години се развива интензивно. Доказателство за това е увеличеният брой пчелни семейства, които са регистрирани в Българската агенция по безопасност на храните„, каза в приветственото си слово г-н Райков, като пожела на всички още по - успешна нова стопанска година.

   Предизвикателствата тук са много – от опазването на пчелните семейства, опрашването на насажденията и поставянето като приоритет на агроекологията, добави депутатът. Той изтъкна ролята на форуми като днешния в поставянето на проблемите в сектора и предлагането на решения за тяхното преодоляване. В обръщението си към участниците  Райков подчерта и исканията на българските пчелари относно новата обща селскостопанска политика в ЕС.

   Форумът ще продължи и днес, а в него вземат участие десетки пчелари от региона, представители на териториални структури на Министерството на земеделието, храните и горите. Предстоят лекции по актуални теми от специалисти в пчеларството и дискусия за нужните промени в този сектор.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама