Днес е : Неделя, 16 Юни 2019

Борисов поиска и шефът на АПИ подаде оставка

Публикация 09 Jan, 2019 / akcent.bg

Министър-председателят Бойко Борисов е извикал тази сутрин в Министерския съвет ръководството на агенцията

   Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов подаде оставка, съобщиха от правителствената пресслужба.

   Министър-председателят Бойко Борисов е извикал тази сутрин в Министерския съвет ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

   Той е поискал да му докладват относно темата с въвеждането на електронните винетки и тол система.

   След разговора премиерът е поискал оставката на Глосов, който я е подал пред министъра на регионалното развитие, Петя Аврамова.

   „След разговора, който проведохме при министър-председателя считам, че трябва да се поеме повече отговорност от тази, която беше в началото на седмицата, така че депозирах своята оставка, която беше приета“, коментира Глосов.

   „Лично аз мисля, че каквото съм могъл съм направил за тази агенция. Оставам с добри чувства и към екипа, с който досега съм работил, с екипа на МРРБ. Нищо лошо към премиера, напротив бил е справедлив, така че това е, повече няма какво да се каже“.

   Преди това Аврамова посочи, че министър-председателят остро е разкритикувал и изразил своето недоволство от създадената организация по въвеждането на системата за електронните винетки и е поискал поемане на отговорност.

  „В тази връзка реакцията на инженер Глосов, председател на УС на АПИ, беше да депозира заявление за освобождаване от УС на АПИ“, подчерта Аврамова.

  Следва незабавно „да окомплектоваме УС на АПИ, така че да не се получат сътресения в работата на агенцията“.

Аврамова призова водачите да бъдат редовни и да спазват законите в България, защото винетната такса е задължителна по закон.

  Тя отбеляза, че вече има много начини да бъде купена електронна винетка и няма причина да има нередовни водачи на пътя. Електронна винетка ще може да се купи от 4500 пункта, отчете министърът и напомни, че хартиената е било възможно да се купи от 3000 пункта. Аврамова добави, че продължава работата по въвеждане на нови методи и начини за покупката на електронна винетка, в това число и през банкомати.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама