Днес е : Сряда, 19 Юни 2019

Левон Хампарцумян: Около един милион българи са функционално неграмотни

Публикация 09 Dec, 2018 / akcent.bg

Ако българинът е беден, какви са тези хора, които на всички празници са в чужбина?

   България като икономика е 5-6 пъти по-голяма спрямо 1990 г., когато излязохме от комунизма фалирали. Като цяло българите не сме задлъжнели, каза пред БНТ банкерът Левон Хампарцумян. Ако кажем, че българинът е беден, трябва да видим какви са тези хора, които на всички празници отиват в чужбина, попита той.

   Няма да видим драматично увеличение на лихвите по кредити догодина. Трябва да има винаги буфер. Трябва да има винаги един буфер. Има тенденция лихвите да тръгнат нагоре, но това ще е в поносими нива. Трябва да взимаме кредит малко под ръба на възможностите си. Има изолирани случаи на свръхзадлъжнели хора, каза още Хампарцумян. Според него лихвите ще бъдат в абсолютно поносими нива. В България лошите кредити са 8-9%. 

  Хампарцумян коментира, че банките в момента имат по-консервативен подход при отпускането на кредити спрямо 2007-2008 г.  Банкерът сподели, че най-важното, което е научил, е, че за да усправляваш пари, трябва да имаш добър екип.

   "Оставам само в надзорния съвет, което е доста по-малка отговорност. Това е естествен подбор, затова го обявихме и толкова рано на пазара", обясни Хампарцумян

 

Коментари

Гражданин  
19:05:33 / 2018-12-09

А той умникът защо има толкова лоши кредити в банката. Или "арменците" откъм уста го докарват. Ама на маскари ни направихте. Вашта....

Свързани новини

Реклама

Реклама