Днес е : Сряда, 19 Юни 2019

Маркет Линкс: ГЕРБ и БСП са почти равни, 30 процента им вярват, над 60% - не

Публикация 15 Nov, 2018 / akcent.bg

   Разликата между ГЕРБ и БСП ако сега има парламентарни избори се свива до 2,1%, а на база гласуващи двете партии на практика имат равен резултат. Това показват данните за електоралните нагласи на "Маркет Линкс". 

   Изследването на социологическата агенция е национално представително, с извадка от 1032 души. Финансирано е от Маркет Линкс и е проведено между 15 и 24 октомври.

   Според данните ДПС и Обединени патриоти ще присъстват и в следващото Народно събрание, в което добри шансове за парламентарно присъствие има и Демократична България.

   Социолозите са категорични, че отношението към политическата класа в страната остава силно негативно. Нивата на доверие към ГЕРБ падат до 30%, а недоверието към голямата управляваща партия вече е над 60%. Сходни са данните и на двата показателя и при БСП, посочват от Маркет Линкс.

   Единствената държавна институция с положителен рейтинг е Президентството. Одобрението за държавния глава е 52%. В същото време доверието към правителството пада до малко над 20 процента, докато неодобрението вече гони 60 на сто.

   Рекордно ниско е одобрението за дейността на Народното събрание - едва 13 процента.

   Оценките за развитието на страната са негативни. Три към едно е съотношението на хората, които са критично настроени (69%) и тези с положително мнение (23%), показват данните на Маркет Линкс.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама