Днес е : Неделя, 8 Декември 2019

ТСК – Русе с пет купи от Държавното отборно първенство по вдигане на тежести

Публикация 12 Nov, 2018 / akcent.bg

   С пет завоювани купи се завърнаха от финалния кръг на Държавното отборно първенство по вдигане на тежести възпитаниците на Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“. Надпреварата се проведе през последните четири дни в „Спорт палас“ – Варна. В нея се включиха млади щангисти във всички възрастови групи. 

   Отборно кадетите до 15 години се класираха първи, с първо място на Веселин Русев, второ място на Мерджан Амишев и Николай Серафимов, и трето на Денис Данев и Екрем Шабанов. Първи станаха и кадетите до 17 години с индивидуални призове са Асен Асенов, Ангел Русев, Хаят Весков и  Кристиян Йорданов, които бяха най-добри в своите групи. Купата за първо място беше завоювана и от кадетките до 15 години с  първо място на Мирена Панева. На най-високото стъпало се качиха и кадетките до 17г. Там Стилияна Маринова и Виктория Станева заеха първо място, а Преслава Костова е втора. При момчетата отбора се класира на ІІ м. с първо място в индивидуалното класиране на Габриел Георгиев. Юношите на ТСК се класираха пети с първо място на Стилян Гроздев и второ на Александър Христов.

   Отлично определиха представянето на своите възпитаници треньорите на ТСК – Русе Кръстина и Радослав Атанасови.

   По време на финалния кръг на Държавното отборно първенство  бяха  отбелязани 70 години - вдигане на тежести във Варна. На тържеството присъстваха големи имена в спорта сред които Благой Благоев, Янко Русев, Изабела Рифатова и др.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама