Днес е : Събота, 20 Април 2019

Повече от сто участници се включиха в символичния маратон, организиран от "Каритас Русе" в Парка на младежта.

Публикация 08 Nov, 2018 / akcent.bg

   Повече от сто участници се включиха в символичния маратон, организиран от "Каритас Русе" в Парка на младежта. Млади и по-възрастни, жени и мъже, студенти и ученици показаха солидарност с хората, които вървят по трудния път на миграцията. От малките селища към големите метрополиси, от една държава в друга територия - участниците бяха провокирани да се замислят за смисъла и връзките с Дома.

   Младежи и студенти в Русе от различни места по света също се включиха със своите послания: "Където е майчината любов, където е топлината, там е и Домът", написа Сечил на турски език. За Дома като мечтано и трудно постижимо място дойде послание на момиче от гръцкия град Лариса. Домът е там, където няма нужда от парола за интернет, написа усмихнато момиче от друга страна.

   Кампанията „Какво е дом” е част от тригодишна инициатива на 12 Каритас организации от Европа, финансирана от Европейската комисия - „Миграция, взаимодействие и развитие”, която цели да  допринесе за активното участие на европейското общество по въпроси и проблеми, свързани с устойчивото развитие, както и за повишаване осведомеността за връзката между миграцията и устойчивото развитие.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама