Днес е : Петък, 6 Декември 2019

Съветниците дадоха зелена светлина на плана за изработване на Интегриран проект

Публикация 16 Dec, 2010 / akcent.bg

 Общинският съвет одобри  Община Русе да кандидатства с проект „ Изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на града, като даде съгласие за съфинансиране  в размер до 5% от общата стойност на проекта или 50 000лв.

Сред изказванията по темата стана ясно, че Русе става европейска град по отношение на планирането му за развитие. Арх. М. Костадинова изрази становище, че проектът трябва да е дело на експерти, а неправителствени и др. организации да подпомогнат този проект и реализацията му да е на конкурсни начала. Тази идея бе подкрепена и от зам. кмета. Александър Неделчев,

Две са предвидените публични обсъждания, поясни гл. архитект Симеон Рангелов в близо 65-те страници за кандидатстване са заложени най - модерните европейски изисквания и за въздействие върху околната среда и пр. Първото ще съдържа анализ за градското развитие и ще се проведе догодина, а второто ще е през 2012 при приемане на плана за Стратегическо развитие. Експерти също ще обсъждат на отделен форум идеите. Конкурс за устройство на крайбрежната ивица да се обяви през  януари 2011 година и евентуално да получи финансиране до средата на годината.

Позицията на зам. – кмета  Атила Минев е да не се провеждат конкурси, които да дублират темите, тъй като ще трябва общината да плати два пъти за едно и също нещо.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама