Днес е : Сряда, 19 Юни 2019

Отворени врати за бъдещи родители в УМБАЛ "Медика Русе"

Публикация 10 Oct, 2018 / akcent.bg

   Бременността и раждането будят редица въпроси, особено в последните месеци, когато бъдещата майка е извън рутината на служебните си задължения и се е отдала изцяло на подготовката за новия член на семейството. В миналото част от мистериите на тайнството – раждане са били разбулвани от бабите, но в днешни дни голяма част от тях все още работят и нямат възможност да оказват активна подкрепа.За това на помощ идват специалистите – лекари и акушерки, които са готови да споделят своя опит с  родителите.

   Чрез инициативата „Отворени врати за бъдещи родители“ в УМБАЛ „Медика Русе“бъдещите майки и татковциимат възможност да се запознаят с условията за раждане, които лечебното заведениепредлага. Под формата на свободен диалог със специалист,родителите ще се информират за етапите на раждане и първите грижи за бебето.

   За месец октомври са предвидени две срещи:

  • 11.10.2018 г. – Добре дошли в отделение по Акушерство. Какво трябва да знаем за раждането – естествено и оперативно  среща с лекар – акушергинеколог;
  • 18.10.2018 г. – Добре дошли в отделение по Неонатология. Запознаване с организацията на работата в отделението и защо бебетата се нуждаят от поспециални грижи -  среща с лекар –неонатолог.

   Максималният брой на групата е 10 души, а достъп имат предварително записалите се бременни и един техен придружител. Това може да става на място в лечебното заведение, което се намира в ж.к. „Здравец-Изток“, ул. „Рига” 35 или на телефон 0882 617 480.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама