Днес е : Понеделник, 9 Декември 2019

Арена Монбат е новото име на многофункционалната зала в Русе

Публикация 03 Jul, 2018 / akcent.bg

   Многофункционалната спортна зала в Русе вече има ново име. Съоръжението, което досега носеше името Арена Русе, вече ще се казва Арена Монбат Русе, след като икономическата група подписа договор за генерално спонсорство. Ребрандирана под новото си име, залата в крайдунавския град ще приеме част от мачовете на предстоящото Световно първенство по волейбол през септември тази година.

   До края на годината предстоят и други събития като концерт на Васко Василев, гимнастическия фестивал „Дунавска перла“, състезание по спортни танци през ноември. Залата се утвърди като притегателен център за културни и спортни изяви не само за региона на Североизточна България, но и за гости от отстоящия на по-малко от 60 км Букурещ, където e построен завода на дъщерното дружество Мonbat Recycling SRL.

  На провелата се днес пресконференция в русенската зала присъстваха Петър Бозаджиев, член на Съвета на директорите на Монбат АД и изпълнителен директор на икономическата група, Димитър Наков, заместник-кмет на Община Русе, Максим Христов, настоящ изпълнителен директор на Арена Монбат Русе, Чавдар Данев, изпълнителен директор на Арена Русе до юни 2018 г.

  „Успешните компании са отговорни не само към акционерите си, но и към обществото като цяло“,  каза Петър Бозаджиев. „Щастлив съм, че Монбат може да изрази социалната си отговорност в такива толкова важни за цялото общество области като спорта и културата. С дългогодишната си подкрепа на културни изяви и спортни състезания като професионалния тенис, културни инициативи из цялата страната, а сега и със спонсорството на залата, в която ще посрещнем световното по волейбол, имаме възможност реално да допринесем за подобряване на социалната среда.“

  “Залата бе изградена в отговор на обществения интерес за такова съоръжения, заявен преди повече от 30 години и е продължение на архитектурните и строителни традиции на Русе от началото на ХХ век. Тя ще допринесе за повишаване качеството на живот в града, което е от огромно значение за задържане на младите хора, на които Русе ще разчита за своето бъдеще“, каза Чавдар Данев, изпълнителен директор на Арена Русе до юни 2018 г.

   Зам.-кметът Димитър Наков в качеството си на представител на Община Русе – съсобственик в публично-частното партньрство приветства новата компания-спонсор и изрази увереност, че това ще се отрази положително върху дейността на многофункционалната зала.

Коментари

Реклама

Реклама