Днес е : Неделя, 8 Декември 2019

Галин Григоров беше избран за областен управител на годината

Публикация 09 Jun, 2018 / akcent.bg

   Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров участва в годишната национална среща на Асоциацията на българските градове и региони. По време на форума бяха разисквани множество въпроси, свързани с предизвикателствата и възможностите за оптимизация на политиката за икономическо, социално и териториално сближаване. Акцент беше поставен и върху значението на дигитализацията за успешното развитие на общините и регионите.

   На конференцията бяха връчени и годишните национални награди на Асоциацията на българските градове и региони за 2018 г. В категория областен управител беше отличен г-н Галин Григоров. Той получи почетна грамота и плакет лично от председателя на Управителния съвет на Асоциацията г-н Найден Зеленогорски. Областният управител изказа признателност за високото отличие и заяви, че то е постигнато благодарение на работата на всички от Областна администрация Русе, както и на подкрепата от кметовете на общините от региона и областните управители от страната, с които има възможност да работи заедно. Той изрази и увереност, че Областна администрация Русе ще се развива в крак с времето и ще оправдае високите очаквания на жителите на областта. 

   Наградата за успешно управление на голяма община отиде при кмета на Габрово  Таня Христова, съответно успешно управление на средно голяма и малка община получиха кметовете на Кнежа и Алфатар.

   Кметът на Асеновград получи наградата за културно-историческото наследство, а най-иновативна община се оказа Пловдив. Като община за пример беше посочена Дряново, дигитална община за 2018 г. стана Ловеч, а за динамична беше обявена Благоевград. Цялостен принос в електронното образование получиха Плевен, а за устойчиво развитие на града беше награден кметът на Бургас.

   На церемонията бяха наградени и други общини от страната.  

Събитието се състоя на 08 и 09 юни в „Пирин Голф & Кънтри клуб”, Разлог.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама