Днес е : Петък, 13 Декември 2019

Историческа втора поредна титла спечелиха мъжете на СКТМ `Дунав` Русе в Държавния отборен шампионат!

Публикация 30 May, 2018 / akcent.bg

Снимки: 1,2,3 

Това не дойде лесно в никакъв случай! Момчетата на треньора Петър Петров трябваше да отидат до ада и обратно за да се поздравят с успеха!

   След успеха с 4:3 в първия мач като гости, Теодор Александров, Денислав Коджабашев, Петьо Кръстев и капитана Стефан Лъвчиев имаха нужда само от една отборна победа за да дублират титлата си. На 28 май в залата на ул Щип 4 те се изправиха срещу бившия национал Петко Габровски, бившия евро-шампион Андрей Филимон , опитния Светлин Беров и новото попълнение от Англия Дейвид Макбет!

   Пред пълната с любители на малкото топче зала, се разигра истинска драма! След четиричасов мач гостите от Горна Оряховица успяха да изравнят серията до 1:1 победи. Началото на мача въобще не предвещаваше такъв развой – Теди Александров подкрепян от стотината зрители успя да спре устрема на Макбет в пет гейма – 11:9!!!

   Дени Коджабашев с технична игра и правилна тактика даде само гейм на Филимон и русенци поведоха с 2:0!

  За третия мач предвид статистиката между Пепи Кръстев и Петко Габровски се очакваше сигурна победа за Кръстев. Бившият национал показа много мотивирана игра и също в петгеймова драма спечели с 11:9 в последната част! Тази победа върна гостите в мача и мотивирани Филимон/Макбет победиха Александров/Коджабашев.

  Отборния резултат бе изравнен и мача започна отначало. Теди затвърди добрата си игра и в три безответни гйма спечели срещу румънеца Филимон – 3:2 за Дунав!

   С прибрана и дисциплинирана игра Макбет победи Пепи Кръстев с 3:0 и доведе мача до седми решителен сблъсък!

   Дени Коджабашев срещу Петко Габровски! Габровски поведе лесно с 2:0, но с подкрепата на публиката Дени върна един гейм. Уверено русенеца поведе с 8:4 в четвъртата част, но Габровски показа здрави нерви и с много агресивна игра успя да спечели гейма с 14:12!

“Боровец” победи и доведе всичко до трети решителен мач на 29 май от 11:00.

  Преспали и с уверени сили русенци излязоха срещу своите съпреници! За пореден път Теди трябваше да “поведе” хорото – този път срещу Андрей Филимон. Александров с много агресивна атака успя да наложи своя стил и с 3:0 гейма даде желан старт на “Дунав”.

  Пепи Кръстев излезе в своеобразен реванш срещу Макбет. Той заличи пасив от 0:2, доведе мача до пети гейм, но Макбет бе като стена и “Боровец” изравни.

   Отново жребия даде “реванш” на Дени Коджабашев срещу Петко Габровски. Взел поука от предния мач, Дени заложи изключително на тактическа дисциплина и на техника. Това се отплати и с 3:0 гейма той даде преднина на “Дунав”.

   В мача на двойки Теди и Дени показаха защо са четири пъти подред шампиони на България на двойки и с много самочувствие те победиха с 3:0 Филимон/Макбет.

  С 3:1 за Дунав, Александров излезе срещу Макбет. Англичанинът взе първия гейм. С коригирана тактика от треньора Петър Петров до края на мача имаше само един състезател – Теди Александров! Русенецът изигра три безответни гросмайсторски гейма – публиката бе изумена и дълго аплодира неговите отигравания! 3:1 срещу Макбет и 4:1 в отборния мач срещу “Боровец”!!!!

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама