Днес е : Петък, 6 Декември 2019

Skoda Karoq е наследникът на Yeti

Публикация 26 May, 2017 / akcent.bg

Новият компактен кросоувър изпъква със стилен дизайн и нови двигатели

 

   Най-новото попълнение в семейството на Skoda е компактният кросоувър Karoq, който беше представен преди броени дни в Стокхолм. Моделът е наследник на Yeti в гамата на Skoda и се позиционира като малкото братче на представения през миналата година Kodiaq. Името отново е заимствано от езика на местното население на остров Кодиак, Аляска. На езика на племето думата автомобил е Kaaraq. Те използват Ruq за думата стрела, което е основният елемент в логото на Skoda и е символ на динамиката на марката. Така името на новия компактен кросоувър на Skoda е резултат от комбинацията от двете думи – Karoq.

  Напълно новият компактен кросоувър Skoda Karoq изпъква с динамичния си дизайн с многобройни кристални елементи. Моделът предлага щедро пространство в интериора и багажното отделение, нови полезни асистиращи системи, напълно LED предни светлини и за първи път при Skoda - дигитално табло за управление. Моделът се предлага с пет варианта на бензинови и дизелови двигатели с мощност от 115 до 190 к.с., от които четири са напълно нови. В модела са внедрени хитроумни решения като системата за плъзгане напред-назад на задните седалки VarioFlex и виртуален педал за отваряне на вратата на багажника...

... Режимът Off-road осигурява още по-лесно шофиране по неравен терен, като той е включен в опционалното оборудване на моделите със задвижване 4х4. При този режим системата за сцепление и електронният диференциал осигуряват съответно по-добра тяга и по-бърза реакция. Когато е необходимо, функциите Hill-Hold Control и Hill-Descent Control се активират, за да улеснят шофирането при наклон или изкачване. За тези, които ще шофират Skoda Karoq по наистина предизвикателни терени, е предназначен пакетът за лоши пътища, който предпазва автомобила както от механични повреди, така и от навлизането на прах или пясък в двигателя.

Коментари

Свързани новини

    Още Новини

    Реклама

    Реклама